RSS2.0

MENZİL ŞEYHİ (El-Hüseyni)

"Ey Allah'ın kulu! Bir talebe yetiştirmek bin kişiyi sofi yapmaktan efdaldir. Siz dininizi beldenizde bulunan en büyük alimlerden öğreniniz. Herkesten fetva sormayın. Çünkü memlekette fetva verecek kimse çok azdır. İlimle meşgul olan kimse, dünyada en güzel işle meşgul oluyor. İlim olmadığı zaman cehalet olur. Cahilin abidi de sofisi de hüsrandadır. Siz Osmanlı'ya bakınız. Neydi, ne oldu."

Şeyh Seyyid Muhammed Raşit Erol Hz.

Peygamberimiz efendimiz serveri alem S.A.V. 'in mübarek torunları ve kahtanın menzil beldesinde bulunan mübarek belde ve sakini için çok söz söylemeye gerek yoktur.

Şeyh Seyyid Muhammed Raşit Erol, babası Gavs'ın 1972'de vefatının ardından irşad görevine başladı. Raşit Erol, yurtiçi ve yurtdışından kendisine aşırı ziyaretçi gelmesi üzerine bir dönem Gökçeada'ya sürüldü. Adanın sağlığını etkilemesi sonucu Ankara'ya giden Muhammed Raşit Erol, daha sonra tekrar Menzil'e döndü. Muhammed Raşit Erol, irşad faaliyetlerini sürdürürken, 1991 yılının Ramazan Bayramı'nda içerisine zehirli böcek ilacı çekilmiş şırıngayla suikaste uğradı. Acil müdahaleyle hastaneye kaldırılan Raşit Erol, hayati tehlikeyi atlattı. Fakat elinin üstündeki ve içindeki yaralar uzun süre geçmedi. Şeker, damar sertliği, tansiyon ve romatizma hastalıkları nedeniyle uzunyıllar tedavi gören Muhammed Raşit Erol, 1993'te romatizma nedeniyle gittiği Afyon kaplıcalarından Ankara'ya dönüşünden birkaç gün sonra 63 yaşında vefat etti. Müridlerin ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, Sakarya, Afyon, Kütahya, Isparta ve Düzce'de bulundukları öne sürülüyor. Menzil şeyhlerinden Şeyh Seyyit Muhammed Raşit Erol'un ölümünden sonra Adıyamanlılar'ın başına kardeşi Şeyh Seyyit Abdülkadir Raşit Erol geçti. Şeyh Seyyit Muhammed Raşit Erol'un'un Ankara'daki cenazesine binlerce müridi katıldı. Menzil Şeyhi, cenaze namazının ardından Kahta ilçesi Menzil Köyü'nde toprağa verildi.





Mübarek secereleri

1- Seyyid Muhammed Rasid el-Hüseyni
2- Seyyid Abdülhakim el-Hüseyni
3- Seyyid Muhammed
4- Seyyid Ma'ruf
S- Seyyid Tahir
6- Seyh Seyyid Kâl
7- Seyyid Hace Ehu Tâhir
8- Seyyid Said Ebu'l-Hayr
9- Seyyid Ali
10- Seyyid Halil
11- Seyyid Hasan
12- Seyyid Mahmud
13- Seyyid Ali
14- Seyyid Taceddin
15- Seyyid Kasim
16- Seyyid Idris
17- Seyyid Ca'fer
18- Seyyid Kasim
19- Seyyid Kemaleddin
20- Seyyid Ebu Firas
21- Seyyid Fellâh
22- Seyyid Muhammed
23- Seyyid Taceddin
24- Seyyid Ebu Firas
25- Seyyid Maceddin
26- Seyyid Muhammed el-Magfur Ebu Firas
27- Seyyid Serafeddin
28- Seyyid Imam Ali
29- Seyyid Imam Hüseyni (r.a.)

0 yorum :